ALATURKA MÜZİKALİ "YİNE BİR GÜLNİHAL", TÜRKİYE'NİN İLK ALATURKA MÜZİKALİ OLACAK

Klâsik Türk Müziği sanatkârı Hakan Uluğ El Mugannî tarafından kaleme alınan ve Derya Kavakdere'nin yönettiği müzikal, Türk musıkîsinde sekiz şarkının besteleniş hikâyesini anlatıyor. Müzikal, 2 Şubat 2024 tarihinde Pera Çok Amaçlı Salon'da seyirciyle buluşacak.

Müzikal, 19. yüzyıl İstanbul’unda batı müziğinin etkisi altında değişen sanat ortamında, Türk musıkîsinin büyük ustalarının ve aşıklarının yaşadığı dramatik olayları konu alıyor. Müzikalde, Bestekâr Dede Efendi, Hacı Arif Bey, Kantocu Peruz, Şevki Bey, Afife Jale ve Selahaddin Pınar gibi isimlerin hayatlarından kesitler sunuluyor. Müzikalde, bu isimlerin besteledikleri veya ilham verdikleri şarkılar da canlı olarak seslendiriliyor. Müzikalde yer alan şarkılar şunlardır

Yine Bir Gülnihal (Bestekâr Dede Efendi)

Bir Bahar Akşamı (Hacı Arif Bey)

Bir İhtimal Daha Var (Kantocu Peruz)

Bir Günah Gibi (Şevki Bey)

Aşkın Kanunu (Afife Jale)

Bir Sevgili Bulamadım (Selahaddin Pınar)

Bir Kızıl Goncaya Benzer Dudağın (Hacı Arif Bey)

Bir Bahar Akşamı Rastladım Size (Selahaddin Pınar)

Müzikal, hem görsel hem de işitsel bir şölen vaat ediyor. Müzikalde, dönemin kostümleri, dekorları, dansları ve sahne tasarımı kullanılıyor. Müzikalde, Klâsik Türk Müziği’nin enstrümanları olan ud, kanun, kemençe, ney, tanbur, bendir ve darbuka da yer alıyor. Müzikalde, Klâsik Türk Müziği’nin makamları, usulleri, formları ve tarihi de anlatılıyor.

Müzikal, Klâsik Türk Müziği severler için kaçırılmayacak bir fırsat sunuyor. Biletler buradan temin edilebilir. Müzikal, Pera Çok Amaçlı Salon’da saat 19:30’da başlayacak.

Kuşadası