KUŞADASI CHP'DE KAOS LİSTE KAVGASINDA KIYAMET KOPTU!

Kuşadası Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ilçe örgütünde tam bir kaos ortamı yaşanıyor. Bugüne kadar herkese mavi boncuk dağıtan Ömer Günel'in 'Meclis için ben kimseye söz vermedim' demesi, Fuat Akdoğan ile pazarlık ederek adamlarını listeye alması ve listeye sadece para verecek zengin adayları istemesi ortalığı karıştırdı.

Parti yerine önce bedava Arya restoranında, daha sonra eski ofisinde bazı adaylarla sabaha kadar pazarlık eden Ömer Günel, tam da kendinden bekleneni yaptı ve CHP ilkeleriyle uzaktan yakından ilgisi olmayan bazı kişileri listeye yazdı.

Özellikle bugüne kadar büyük emek veren ve kendilerine üst sıralarda yer bekleyen bazı belediye meclis adayları kendi isimlerini diplerde görürken, halen meclis üyesi olan bazılarının ise liste dışı kalması nedeniyle ortalık kızıştı.

Öte yandan Ömer Günel’in liste hazırlarken başvurduğu diğer kriter ise Fuat Akdoğan oldu. Parti emekçileri yerine Fuat Akdoğan’ın adamlarını listesine alan Ömer Günel’in ise tutumunda ısrar ettiği ve “Ben ne dersem o olur! Listeye istediğimi alırım. Fuat Beye söz verdim” dediği öne sürülüyor.

Tepki gösteren bazı adayların Ömer Günel’i sert şekilde eleştirdiği iddia edilirken, özellikle Fuat Akdoğan kontenjanından seçilecek sıraya ismi yazılan Nilüfer Tektaş’ın eleştiri konusu edildiği öğrenildi. Seçim öncesi dengesi bozulan CHP’de Ömer Günel’in tek adam tavrı, listeyi hazırlarken ne ilçe ne il yönetimlerine danışmadan kafasına göre takılması taşlar yerinden oynatırken, liyakat yerine para kriterini ön plana çıkarması büyük tepki çekti. 

-(Y) (UB) 

ömergünel