TİP Kuşadası Belediye Meclis Üyesi Adayı Karaman, Belediye Başkanı Günel'i sert bir dille eleştirdi: "Günel, belediye işçilerine baskı yaparak partisinin ilkelerini ayaklar altına aldı. Kuşadası'nda korku iklimi oluşturdu"

TİP Kuşadası Belediye Meclis Üyesi Adayı Karaman, Belediye Başkanı Günel'i sert bir dille eleştirdi: 'Günel, belediye işçilerine baskı yaparak partisinin ilkelerini ayaklar altına aldı. Kuşadası'nda korku iklimi oluşturdu' Mehmet Murat YILDIRIM (Özel Haber)

Yıllardır Kuşadası yerel siyasetinin içinde aktif rol alan Nesim Karaman’la önümüzdeki seçimleri konuştuk. Karaman, Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) 2. Sıra Belediye Meclis Üyesi Adayı. Uzun bir süre Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) yer alan Karaman, mevcut belediye başkanı Ömer Günel’in politikalarını sert bir şekelinde eleştirdi.

Tüm ülkede 31 Mart Pazar günü gerçekleşecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin heyecanı hâkim. Siyasi parti liderleri ve adaylar seçim öncesi yurttaşlarla son temaslarını önümüzdeki 2 gün içerisinde gerçekleştirecekler. Seçimlerin en iddialı partilerinden birisi ise 2023 Mayıs seçimine Emek ve Demokrasi İttifakı çatısı altında girerek meclise 4 milletvekili gönderen TİP. Partinin en yoğun çalıştığı bölgelerin başında Kıyı Ege geliyor. Kuşadası da bu kentlerin arasında. Kentte, devrimci, demokrat, sol, sosyalist kesimden hak arayışı içindeki işçiye kadar birçok kişi TİP’i destekleyecek gibi görünüyor.

 

Seçimlere son 3 gün kala TİP’in Kuşadası Belediye Meclis Üyesi Adayı Nesim Karaman ile konuştuk. Karaman bize TİP’in kentte yaşama geçirmek istediği projelerden ve ilçede siyasetin ‘nasıl kirlendiğinden’ bahsetti. 1990’lı yıllarda ‘sol’ siyasetin merkezi olan Sosyal Demokrat Halkçı Parti’de (SHP) siyasete girdiğini belirten Karaman, “Kuşadalılar AKP, CHP İYİP gibi düzen partilerine mecbur olmadıklarını TİP’le anladılar” dedi.

“TİP’e toplumun tüm kesimlerinden katılım var”

TİP’in Kuşadası’nda yerel seçimlere 28 meclis üyesi adayıyla katıldığına dikkat çeken Nesim Karaman, “Türkiye İşçi Partisi, Kuşadası örgütlenmesini incelediğinizde hemen hemen toplumun tüm kesimlerinden isimler görülecektir.  Kuşadası’nın çeşitli sivil toplum örgütlerinin görüşleri alınarak hazırlanan belediye meclis üyesi adaylarının bir kadın bir erkekten oluşması, TİP'in toplumun her kesimine hitap eden bir programı, bir tüzüğü olduğunu, kadroların da yine toplumun çeşitli kesimlerini temsil ettiğinin göstergesidir. Kuşadası’nda toplumun farklı dinamiklerinden partimize yönelimin olması, ilçede siyasetin tıkanmışlığının göstergesidir” diye konuştu.

“Günel, Kuşadası’nda korku iklimi oluşturdu”

Belediye Başkanı Ömer Günel ve diğer CHP’li yöneticilerin Kuşadası’nda birçok yolsuzluğa zemin hazırladığını belirten Karaman, sözlerine şöyle devam etti, “Adı yolsuzluklarla anılan Kuşadası belediye başkanı ve CHP’nin yeniden aday gösterdiği Ömer Günel’in ilçede yarattığı korku ikliminin sonucu olarak, TİP sol muhalif kesimin adresi haline geldi. Kuşadası Belediye meclisinin icraatlarından şu ortaya çıkıyor; Kuşadası son beş yıldır tek parti ile yönetiliyor. İlçede ana muhalefet olan AKP de mevcut belediye yönetiminin adeta ortağı gibi duruyor. Kamu kaynaklarını israf eden belediye yönetimine beş yıl boyunca sessiz kalan AKP ve İYİ Parti meclis üyelerinin rant bölüşümünde ortak oldukları aşikardır. Belediye mülkleri yandaşlara satıldı, 21B ihaleler yapıldı. Yap-İşlet devret modeli ile kamu zarara uğratıldı. Belediye personeline baskı yapıldı. Pazarcılar ve ilçe esnafına yönelik baskılar arttı. Muhalif bireyler kamu gücü kullanılarak susturuldu. Bu durumlara CHP, AKP ve İYİ Parti meclis üyeleri sessiz kadı. CHP tüm ilkelerini ayaklar altına aldı. En önemlisi ise halkçılık ilkesiyle hiçbir alakası kalmadı. Bunu yereldeki yönetim şekli itibarıyla görebiliyoruz”

Ömer Günel'den Belediye personeline mobbing!

Belediye Başkanı Ömer Günel’in kendisine muhalefet eden personele “mobbing” uyguladığını ifade eden Karaman, sözlerini şöyle tamamladı; “Geçtiğimiz günlerde, Kuşadası Belediyesi Kadın Danışma Merkezi çalışanlarından Sosyolog Elif Urgancı, Ömer Günel'in seçim propaganda ekibine dahil olmayı ret ettiği için hiçbir gerekçe gösterilmeden zorunlu izne çıkarttı. Bu belediye çalışanlarına göz dağı vermektir. Belediye işçilerini yalnız bırakmayacağız, buradan belediye çalışanlarımıza sesleniyorum, Politik eğiliminiz ne olursa olsun, başınız sıkışırsa çalacağınız Türkiye İşçi Partisinin kapısı olsun. Ömer Günel, göreve geldiği ilk zamanlarında çalışanların sosyal denge primini iptal ederek işçileri yoksullaştırdı. Günel, belediye işçilerine baskı yaparak partisinin ilkelerini ayaklar altına aldı. Bizler Türkiye İşçi Partisi neferleri olarak işçilerimizin haklarını korumak için mücadele edeceğiz” dedi.

nesimkaraman